TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Belátásgátló termékek- Összehasonlítás

2021.10.01

A magánélet védelme egyre fontosabbá válik. Szerencsére Magyarországon nagy arányú a magánterület sok más fejlett országhoz viszonyítva. Magánterületünkről pedig egyre inkább szeretnénk kizárni a zavaró zajokat, látványt és a kíváncsiskodó tekintetetek. Azonban érdemes ismerni egyrészt az igényeinket, másrészt a lehetőségeinket, hogy a legmegfelelőbb terméket válasszuk belátásgátlóként. Az alábbiakban összefoglaljuk a kerítésre applikálható belátáságátló termékeket és azt is elmagyarázzuk, melyik helyzetben lehetnek jó választások.

 

Belátásgátló szalagok:

A dróthálós kerítések mostanában nagyon divatosak. Ezt egyszerű és stílusos formájuknak, könnyű telepíthetőségüknek és kiváló ár-érték arányuknak köszönhetik. A dróthálós kerítéseket azonban utólag kell belátásgátló termékkel takarni, ha erre van igény. Szerencsére vannak kifejezetten rácsos kerítésekhez tervezett termékek.

Az Ecoflex belátásgátló szalag mérete tökéletesen illik a Krypton 2D és Krypton 3D termékeinkbe. Előnye, hogy sokféle típus megvásárolható, így akár egyedi színkombináció és mintázat is kialakítható. Ezenkívül a kerítés rongálása nélkül telepíthető és ugyanígy nagyon egyszerűen bontható.

Hátránya, hogy nem szabvány kerítéseknél a szalagok nem mindig elegendőek, vagy méretben nem egyeznek, ezért lehetséges, hogy vágni kell, vagy sok anyag megmarad.

 

 

Belátásgátló hálók:

A belátásgátló hálók talán a szalagoknál is egyszerűbben telepíthetők. Gyorskötözővel rögzíthetők, a méretet megfelelően megválasztva akár az egész kerítést könnyedén lefedhető. Emellett az áruk is kedvezőbb a szalagoknál.

A hátránya, hogy akár egy jó állapotban lévő új kerítést is teljesen eltakar. Ugyanakkor ez az előnye is, ha egy nem túl dekoratív kerítést akarunk eltüntetni. Mintázat kialakítása nem lehetséges.

Sajnos viszont ezek a hálók könnyebben sérülnek, mint a szalagok. Például egy mászásra hajlamos kutya vagy macska könnyedén elszakíthatja, ezzel együtt sajnos egy sérülés esetén az egész háló cseréjére van szükség, míg a szalagokat lehetséges egyesével cserélni.

 

 

Fa táblák:

Új kerítsek élményét adják a belátásgátló fa táblák. Ha kerítésünk stabil, akár dróthálós kerítésekre is rögzíthetjük ezeket a termékeket. Vékony lamellákból álló táblák szerelése kicsit nehezebb, mint akár a hálóké akár a belátásgátló szalagoké, viszont bármely kerítésre rögzíthető. Dekoratív teljesen belátásmentes kerítést kapunk, ami nem csak funkcióját tekintve remek választás, hanem a kertünket is feldobja.

Azonban hátránya, hogy a táblákat szerelés előtt időjárásálló festékkel vagy lazúrral kell kezelni, hogy a faanyag ne szürküljön be és ellenálljon az esőnek, napnak, szélnek, fagynak. Ezek a termékek árához sajnos ezen kezelések árát is bele kell kalkulálnunk.

 

 

 

Műsövények és műnövény panelek:

A műsövények és műnövény panelek előnye, hogy egészen élőnövény benyomását keltik. Tehát nem kell megvárnunk, hogy az élő növény befussa a kerítést.

Szintén nagyon egyszerűen szerelhetők. a műsövények tekercsekben kaphatók, amit kitekerve gyorskötözővel szerelhető, műnövény panelek lapokban kaphatók és egymásba pattinthatók.
Ezeknek a termékeknek mérettől és típustól függően változó az ára. A hálóknál általában drágábbak, de így is találunk a piacon kiváló áron lévő termékeket.

A műsövények hátránya, hogy sok műanyagot tartalmaz, ezért semmikép nem ajánljuk a környezetvédelemben elhivatott ügyfeleinknek.

 

 

Nád és műnád termékek:

A nád termékek is nagyon népszerűek. Könnyen takarhatók vele erkély és teraszkorlátok, egy kicsi vakáció hangulat csempészhető vele az otthonunkban. Természetes anyagú nádszövetek hangulata kellemes, viszont sajnos szinte kezelhetetlenek, így könnyeden kiszárdnak és elrepednek, folyamatos takarítani valót okozva nekünk. Ezért jobb választás a műnád belátásgátlók, melyek általában nagyon jól tartják a színüket és elmondható róluk, hogy sokkal hosszabb élettartamúak.

Sajnos azonban a műnád termékek piacán áremelkedés figyelhető meg, ezért sok forgalmazó kivonja a termékpalettából. Mi is így teszünk. Ha műnád belátásgátlót szeretne csapjon le az utolsó kedvezményes árú darabokra, amíg a készlet tart.

 

 

Belátásgátló szakértőnk Belovai Beáta. Ha kérdése van, esetleg terméket szeretne vásárolni, keresse fel bátran  kollégánkat az alábbi elérhetőségek egyikén:

Tel.: +36/20-317-6522

E-mail: belovai.beata@keritesrendszerek.hu