TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Mobil elhatárolás fatáblával- Fa paraván kerítés Pilis táblából

2020.06.11

Manapság igen divatos megoldás fa paravánnal a belső és külső térelválasztás. Például felhasználható teraszunk védelmére, medence elhatárolására, szoba ideiglenes kettéválasztásához, lomtalanításba gyűjtött hulladék eltakarásához és építőanyagok eltakarására. Esetleg építkező szomszéd ideiglenes mobil belátásgátlására. Mivel ideiglenes, mobil termékről van szó, nem vonatkoznak rá az állandó kerítésre vonatkozó helyi előírások pl. magasság korlátozás.

Vevőink többsége szeretik a kreatív megoldásokat, ezért ma is készültünk nekik egy ötlettel. Megmutatjuk, hogyan készíthetünk fa paravánt kerítés táblából.

Paravánnak felhasználhatjuk a kerítés építésből megmaradt egyetlen fatábla elemet is. A képeken Pilis tábla látható, de hasonló paravánt készíthet, Bakony, Mátra, Tihany fatábla felhasználásával is. 

Az átalakításhoz szükséges anyagok egy kerítés tábla, deszka, facsavar, sarok elem fém és összefogó lemez. Ezek mellett a szereléshez szükséges szerszámok egy fűrész, csavarhúzó és/vagy akkus csavar behajtó és egy csiszoló.
A paravánná alakítás menete 3 egyszerű lépésből áll, melyeket képekkel is illusztrálni fogunk.

Az első lépés, hogy méretre vágjuk és csiszoljuk a deszkákat, mellyek talpként fognak funkcionálni. Mi egy fa táblához 2db 90-100 cm hosszú deszkát használtunk.

 

  

Majd a talp deszkát sarokvassal felcsavarozzuk a tábla aljára és oldalához. A tábla a talp közepén van és mindkét oldalt tart.

 

Végezetül a talpra és a tábla oldalához facsavarral rögzítjük a srégre vágott támaszokat. Támaszfa mérete 50-60 cm, a végéin srégen vágva. Összesen 4db-ra lesz szükségünk.

És el is készült belátásgátló paravánunk. Ha kültéren szeretnénk használni, érdemes lazúrral kezelni, hogy megóvjuk a nap sugárzásától, mely szürkülést eredményezhet, illetve az esőtől, mely korhadást. Bár ideiglenes megoldásnak szánjuk, később még jól jöhet, ha teraszunk árnyékolását szeretnénk megoldani, mivel a nap járásának megfelelően mozdítható, így mindig árnyékban hűsölhetünk.

Remélem sikerült felkeltenem érdeklődését, jó barkácsolást kívánok! Csak kreatívan!

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézségi fok: könnyű
Javasolt létszám: 1-2 fő
Projekt költség: Pilis tábla 9.490 Ft/db, gyalult léc-520 Ft/m
Szükséges szerszámok: fűrész, csavarhúzó és/vagy akkus csavar behajtó, csiszoló
Szükséges építőelemekPilis táblagyalult léc, csavar, saroklemez, lazúr vagy festék.

Bán Rebeka