TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Egy étterem belső és külső térelválasztása Medves sűrű apácaráccsal

2021.01.26

 

Éttermek és vendéglátóipari létesítmények esetében (a jó konyha mellett!) alapvető a jó alaprajzi kialakítás és a kellemes hangulat, ami miatt a vendég vissza akar térni. A kellemesen, meghitten tud beszélgetni egy finom vacsora mellett. Ennek elérésére hoztunk egy nagyon egyszerű példát.

 

Az alábbi éttermekben az asztalokat Medves sűrű apácaráccsal választották el, így alakítja ki bensőségesebb teret, ahol egy baráti társaság, vagy egy család kényelmesebben étkezhet és beszélgethet, még sincs elzárva sem a természettől, sem a kívülről beáramló fénytől és magától az étterem hangulatától.

 

Az apácarácsot egy méter magas kaspókra rögzítették. Ezt megtehetjük úgy is, hogy a földdel feltöltött kaspóba beásott vagy leszúrt fa oszlopokra fúrjuk az apácarácot. A földbe azután futó növények ültethetők, vagy műanyag virágokkal díszíthető a rács, hogy minél több árnyékot adjon.

 

Az eredetileg 180 cm magas rács könnyen vágható a vízszintes és függőleges lécek mentén. Így aztán akár felezhető, vagy harmadolható is. Ezekben a példákban egy-egy rövidebb szakasz jutott egy-egy kaspóba, hogy könnyen mozgatható legyen, ami egy étteremben nagyon hasznos egy aktuális esemény, vagy csoport érkezésekor a belső elrendezés átalakításánál.

 

A fa kerítéselemek előnye, hogy természetes és a megfelelő lazúr kiválasztása esetén, tökéletesen illeszkedik a étterem stílusához. Nem utolsó sorban a fa elemek kezelése (lazúrozása), hosszú időre védelmet nyújt az időjárás viszontagságai ellen.

 

Az apácarácsra virágkaspókat, és kabát akasztókat is lehet szerelni, így nem csak szép, de praktikus is. Külső és belső térben is használható, ezért a kerthelyiséggel egységes képet lehetett kialakítani

 

 

 

 

 

 

 

Még több inspiráció éttermek és teraszok kialakításához:

 

 

Képek forrása: Pinterest                                                                                                Szerző: Belovai Beáta